Her Son Bir Başlangıçtır




Deniz; “Şu anda bittim!” dediği yerdeydi. Gelen gideni aratır diye bir mottosu vardı onun hayatında. Nalan ile yeni tanışmıştı ama onun fikirleri genelde kendi düşüncelerinin tam zıddı olduğu halde onunla sohbet etmekten hoşlanıyordu. Bazen “yok artık” dese de ayrıldıktan sonra “acaba doğrusu onun düşündüğü gibi olabilir mi?” diye irdelerdi konuştuklarını.

Yıllardır emek verdiği projeyi batırmıştı. Kendini çok kötü hissediyordu. Yetmezmiş gibi babası da “Ben sana demedim mi o piyasada tutunamazsın, adam gibi bir iş bul kendine diye…” yine haklı çıkmanın gururunu, kızını teselli etmeye tercih etmişti. 

Deniz, Nalan’ı aradı o yine kendi aklına gelmeyecek bir fikir ortaya koyacaktı mutlaka. “Her şey bitti ben şimdi ne yapacağım” diye üzgünlüğünü anlatırken. Nalan coşkulu bir sesle “ne kadar şanslısın, yeniden başlamak için bir fırsatın daha oldu…” 

“Buyrun başladı hanımdan seçmeler…”

“Yılların tecrübesi ile baştan başlayıp bu sefer daha hızlı yol alacaksın. Yıllardır kağnı arabası hızında gidip geliyordun ve şimdi sana jet uçağı olma izni verildi diye düşünmeye ne dersin?”

“Ne diyorsun sen, Nalan?”

“Her son yeni bir başlangıç tatlım ama bu sefer ki başlangıç sıfırdan değil. Cebinde +10 bonus puanın var diye düşünebilirsin.”

İnsan yaptığı yanlışlardan ders çıkarabildiyse, kendisinden daha iyi olanların çalışma stillerini gözlemleyip senin yapmadığın ya da yapamadığın şeylerin ne olduğu dakendisine örnek almak üzere cebine koyabildiyse, bu sefer başarı basamaklarını daha hızlı çıkmaya başlar.

Yeni bir işe, oluşuma başlarken ilk adım ne kadar hızlı atılırsa işin devamı o kadar hız ve kolaylıkla akar.

“Senin kaç yıllık emeğin, beceri birikimin var. Baştan bazı stratejik hatalar yaptın ki işin ilerlemek yerine yavaşladı ve durdu. Şu an kendini biraz yıkılmış hissetmen ne kadar normal ise bu moddan hızlıca çıkıp yeni hayatına ilk adımı bir an önce atman da o kadar gerekli.” Devam ediyordu sözlerine.

“Bazen bitti sanır insan ama hala hayattaysan bitmez. Batan güneşi seyre dalıp oyalanma, battı gitti artık ne ışığı var ne ısısı benim ihtiyacımı karşılayacak olan yarın yeniden doğacak güneş. “

“Nalan ne diyorsun? Güneş, ayaz yine konuyu nerelere getirdin…“

“Tatlım, her işin başı biraz korkutabilir, insanı ve o kadar da keyifli geçmez ama güneş doğarken ki mat renkler biraz sonra parlak tonlara döner diyorum. Ve senin için de durum aynı, batarken duruşunu dik tut, bunu bir hüzne değil de şova çevir ki insanlar yeniden doğuşunu heyecanla beklesin…”

Her bitiş yeni bir başlangıç ise o iş bit güzel bitirelim ki az sonra yeniden parlayacağım güveniyle yürüyebilelim….

Bazen beklemediğimiz bir şekilde işlerimiz iyi gider kendimizle gurur duyarız. Ve yine aynı şekilde bazen beklemediğimiz aksilikler olur bütün emeklerim çöpe gitti diye üzülürüz.

Ama unutmamak gereken bir gerçek var ki; ALLAH daha iyisini vermeyecekse elindeki almaz kulundan….

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Kaleminize sağlık ne güzel 🖋️

    YanıtlaSil
  2. Allah verse de kişinin hayrına alsa da kişinin hayrına. Hep bu idrakte olabilelim inşallah..

    YanıtlaSil
  3. Nasıl büyük bir merhamet ile bize hep yakın olan bir Allahım var. Çok şükür dedim okurken. Ellerinize sağlık 🤗 Hiç şüphe etmediğim bir Rabbim var çok şükür

    YanıtlaSil
  4. Hayatta amacı ne insanın, ne zaman düşer ne zaman kalkar…ve her düşüşte mıral bozulur. Oysa o kötülük bize iyiyi getirrebilir düşüncesi bile çok rahatlatıcı

    YanıtlaSil
  5. ALLAH daha iyisini vermeyecekse elindeki almaz kulundan… 🤲🏼

    YanıtlaSil
  6. Yeni baslangiclar ne güzel. Sürece uyumlanip şimdi ne yapicam diyen kazanıyor. Teşekkür ederim 💐

    YanıtlaSil
  7. Kaleminize yüreğinize sağlık. Allah c.c. kulunu her daima destekler. Her son yeni başlangıçların ilk adımı gibi...

    YanıtlaSil
  8. Allah her zaman kulunun lehinde elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. İnsana aklı başında bilinç veren birisi hep lazım, İyi ki var Nalanlar :) emeğinize sağlık 🌸

    YanıtlaSil